De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#8 - Tour de France: Op la Planche des Belles Filles wint geen Deen (S11)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #8 - Tour de France: Op la Planche des Belles Filles wint geen Deen (S11)

vr 8 juli 2022

Net als menig wielerkijker verbaasde de Kopgroep zich over de machtsexplosie van Tadej Pogačar, al neemt niet iedereen dit hem in dank af. Joost vraagt zich namelijk of Parijs echt nog wel zo ver is voor hem. En ook Maxim stelt voor dat het tourpeloton vandaag niet naar het zuidoosten, maar naar het zuidwesten rijdt. Naar Parijs, want de eindwinnaar lijkt duidelijk. Mart geeft hoop, wijst op het sterke INEOS Grenadiers én hoopt op een lekke band voor de Sloveen.

Vandaag finisht het peleton op la Planche des Belles Filles en passeert het de plaats waar in 2005 Pieter Weening zijn Touretappe won. Mart legt uit dat in deze regio Franse meisjes eeuwen terug moesten vluchten voor de Vikingen en dat er daarom geen Deen of Noor zal winnen op la Planche. Desondanks blijft Maxim geloven in de overwinning van Deen Jonas Vingegaard. 

Vandaag een Monsieur 69 met een bijzonder verhaal: Hugo Houle. Als tiener keek hij de Tour altijd met zijn broer Pierrik. Die werd doodgereden door een dronken chauffeur. Sindsdien zet hij zich in voor Nez Rouge, om alcoholgebruik in het verkeer tegen te bestrijden. Joost hoopt hierom dat hij vandaag zijn eerste Tourzege kan pakken.