De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#13 - Tour: een banddikte (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #13 - Tour: een banddikte (S03)

do 18 juli 2019

Zoals Mart Smeets al voorspelde: Caleb Ewan pakte de overwinning in Toulouse, tot het grote chagrijn van de Amsterdammer Dylan Groenewegen. Vandaag wordt het zeker geen sprint-etappe, want de Pyreneeën doemen op. De finish is na dertig kilometer dalen en dat maakt voorspellen wie er vandaag wint heel erg lastig. Mart denkt - na heel lang nadenken - dat Geraint Thomas zijn slag zal slaan. Joost Vullings gokt op Fabio Aru en Martijn Hendriks speelt vandaag diens ploeggenoot Rui Costa, die al eerder Tour-etappe's wist te winnen.

De historische gele trui hangt om de schouders van Henk Lubberding. Hij wist in zijn twaalfde Tour, die van 1988, voor één dag het geel te pakken. In deze aflevering een kleine ode aan de man met het mooie haar.

Monsieur 69 is Tanel Kangert, een Est. Zijn instagram-account leert dat hij een hondje heeft (of - in de woorden van Joost - een 'blaffende cavia') en van verkleedfeestjes houdt. Martijn weet nog een mooie anekdote over zijn Nederlandse (!) fanclub en over bidons.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep wie de etappe van vandaag wint? Laat iedere dag vóór 15.00 je voorspelling achter op: https://www.nporadio1.nl/sport/17449-voorspel-beter-dan-podcast-de-kopgroep-met-de-natte-vinger