De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#6 - Tour: Waar is Niki Terpstra? (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #6 - Tour: Waar is Niki Terpstra? (S03)

do 11 juli 2019

De Tour gaat vandaag echt beginnen. Als Mart Smeets het zegt, dan is het zo. Een etappe waar de klassementsrenners zich niet meer kunnen verschuilen. Sterker nog: alle keren dat de Tour de Planche des Belles Filles aandeed, was diegene die daar het geel pakte, tevens de eindwinnaar op de Champs-Elysees. Misschien is dat vandaag wel Adam Yates, Bernal, Pinot of Kruijswijk?

'Monsieur 69' is de Australische renner Jack Haig. Niet heel bekend, maar dat is misschien wel onterecht. Dit is er één om in de gaten te houden, zoals dat heet. Een andere renner is misschien onterecht alweer vergeten is: Jevgeni Berzin, die in 1996 een legendarische klimtijdrit won. En een renner die we niet zijn vergeten, maar we zien hem wel heel weinig: Niki Terpstra. Rijdt hij deze tour voor zijn sponsor of gaat ie daadwerkelijk nog een etappe pakken?

Onze wielerkenners Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets nemen u mee langs de kastelen van de Vogezen. Maar over die kastelen is van alles te vertellen, of eigenlijk niet. Want in de Dertigjarige oorlog is er in die streek van alles gebeurd. Mart Smeets vertelt u hoe het zit met de Zweden, de meisjes en de kastelen.