De Kopgroep wielerpodcast
AVROTROS

#4 - Tour: Sprintgeweld (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. De Kopgroep wie ...chevron right
  3. #4 - Tour: Sprintgeweld (S03)

di 9 juli 2019

Etappe 4 is er op papier een voor de sprinters. Volgens Martijn is de organisatie met een strijkijzer over de route van vandaag gegaan, zo vlak is ‘ie. Totaal 213,5 kilometer van Reims naar Nancy. Zou Dylan Groenewegen genoeg hersteld zijn van zijn val om zich daar weer te mengen in het sprintgeweld? Joost heeft er het volste vertrouwen in en zet zijn geld op Groenewegen. Mart gaat voor Peter Sagan en Martijn kiest wederom voor Michael Matthews.

Wie wint volgens u deze etappe? Doe uw voorspelling voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Een relatief onbekende naam voor een aantal leden van de Kopgroep; Joey Rosskopf van CCC is vandaag Monsieur 69. Voor Mart is Rosskopf geen onbekende, hij volgt de jonge Amerikaan al sinds het begin van diens carrière en weet te vertellen dat hij zelfs al eens een etappe won in de Ronde van Rwanda.

Martijn zette een joker in en vroeg Rosskopfs CCC-ploeggenoot Laurens ten Dam om hulp. Weet hij meer te vertellen over deze lange Amerikaan?

Mart blikt terug naar de jaren ’60, toen de Nederlander Albertus Geldermans, beter bekend als Ab Geldermans. Een renner die zijn grootste successen behaalde in dienst van Franse ploegen. In 1962 reed hij zijn beste Tour. In de 6e etappe van Dinard naar Brest pakte hij de gele trui, die hij 2 dagen vasthield. Aan het einde van de tour stond hij 5e. Later werd hij ploegleider van Jan Jansen en daar doen nogal wat wildwestverhalen over de ronde, weet Mart.