Naar homepage
De Jortcast

Leontien Van Moorsel - 2014 - 07 - 19

  1. Podcastschevron right
  2. De Jortcastchevron right
  3. Leontien Van Moorsel - 2014 - 07 - 19

wo 13 december 2017

In Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met kerkverlaters. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daarvan over?

Oud-wielerkampioen Leontien van Moorsel werd katholiek opgevoed. Haar ouders hebben een succesvolle eigen zaak, maar als haar vader gezondheidsproblemen krijgt, gaat de zaak failliet. 'Mijn ouders hebben een heel zwaar leven gehad. We hebben meegemaakt dat we alles konden doen én dat we elke gulden moesten omkeren.'

Balans

Tijdens al haar wedstrijden droeg Leontien een Mariabeeldje met zich mee en haar moeder stak voor elke wedstrijd een kaarsje aan in de kerk. Zorgde dit er voor dat ze wereldkampioen werd? “Nee, maar als je er zelf in gelooft, zal het vast helpen.” Na het heftige leven van een topsporter en de strijd met anorexia heeft Leontien nu veel meer rust gevonden. “Ik ben in balans en dat is heerlijk.”

Vader

Recent overleed Leontiens vader. Ze verbaasde zich over het feit dat hij bang was om dood te gaan. “Als je gelooft in een hiernamaals, dan hoef je toch niet bang te zijn?” Hoewel ze zelf niet gelooft dat het leven na de dood verder gaat, hoopt ze toch dat ze haar vader terug zal zien. “En ik hoop dat hij in de hemel een pilsje kan drinken”.