De Dag
NOS

#1460 - De Verkiezingsdag: het thuisfront

  1. Podcastschevron right
  2. De Dagchevron right
  3. #1460 - De Verkiezingsdag: het thuisfront

di 14 november 2023

Podcast De Dag doopt zich tot de verkiezingen om tot De Verkiezingsdag. Elke dag praten we met (ervarings)deskundigen over één politieke factor van betekenis in de aanloop naar die verkiezingen: van lijsttrekkers en campagneleiders, tot de achterban en zwevende kiezers. Vandaag: het thuisfront. 

Politici zijn over het algemeen workaholics en zeker in campagnetijd is er naast de politiek bijna geen tijd meer over voor de rest van hun leven, zoals Gert Jan Segers gisteren in de podcast vertelde. Maar ook de vele nachtelijke debatten en optredens in de media slokken hun tijd op. Dit vraagt veel van henzelf maar ook van hun omgeving en het afgelopen jaar zagen we veel politici uit de Kamer vertrekken vanwege de druk op hun gezinsleven.

In deze podcast vertelt vertrekkend SGP-voorman Kees van der Staaij wat zijn werk van zijn vrouw en kinderen heeft gevraagd. Veel, is het eerlijke antwoord. En politiek journalist Wouke van Scherrenburg sprak over dit onderwerp voor twee boeken met mannelijke en vrouwelijke politici. "Iedereen voelt de druk, maar ze zeggen het pas als ze vertrekken."

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie: Elisabeth Steinz

Redactie: Lieke Loman