De Dag
NOS

#607 - Wat de tweede golf anders maakt

  1. Podcastschevron right
  2. De Dagchevron right
  3. #607 - Wat de tweede golf anders maakt

wo 17 juni 2020

De piek van de corona-besmettingen ligt nog maar net achter ons of er wordt alweer druk gewerkt aan draaiboeken voor een mogelijke tweede golf. De ziekenhuizen, verpleeghuizen en de politiek werken met verschillende scenario's en laten zich in ieder geval niet meer laten overvallen door het virus. 

In podcast De Dag zet NOS-redacteur Bas de Vries uiteen met welke scenario's nu gewerkt wordt, hoe er geleerd wordt van nieuwe brandhaarden die elders in de wereld opduiken én van de golfbewegingen van pandemieën in het verleden. De toegenomen kennis over het virus, de praktische voorbereidingen in de zorg, de mogelijkheid om veel te testen en traceren en het bewustzijn bij mensen over de risico's - dat alles maakt volgens hem dat een tweede golf er sowieso anders uit gaat zien dan de eerste.

Politiek verslaggever Lars Geerts van de NOS vertelt hoe de politiek zich voorbereidt. En hoe, met de verkiezingen die steeds dichterbij komen, partijen bij een mogelijke tweede golf een andere opstelling zullen hebben.