De Dag
NOS

#550 - Van festivalzomer naar festivalzorgen

  1. Podcastschevron right
  2. De Dagchevron right
  3. #550 - Van festivalzomer naar festivalzorgen

do 26 maart 2020

Door de corona-epidemie wordt het ene na het andere grote evenement afgelast, ook alle festivals die tot 1 juni gepland stonden. Maar hoe ziet de festivalzomer er na die datum eruit?

De organisator van Into The Great Wide Open vertelt in podcast De Dag dat ze ondanks alle zorgen toch doorgaat met de organisatie - ook al is ze niet verzekerd.

Joshua Nolet van Chef'Special, toch wel dé festivalband van Nederland, baalt. Hij heeft nadat hij een jaar 'als een kluizenaar in de studio had gezeten' net een album uit, de Europese tour stond gepland en hij zou op talloze festivals gaan spelen. Maar hij gaat er vanuit dat het allemaal niet doorgaat en dat gaat hem hoe dan ook geld kosten. Hij heeft turnringen voor in huis gekocht om zijn energie kwijt te kunnen en gaat waarschijnlijk meteen maar weer nieuwe muziek maken.

Verder vertelt een advocaat evenementenrecht hoe het werkt: het afblazen van grote evenementen en festivals. Wie draait er voor de kosten op en bij wie komt het geld terecht als festivalbezoekers bij wijze van steunbetuiging hun geld niet terugvragen?