appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
Afbeelding

Elke werkdag neemt Elisabeth Steinz je in 'De Dag' mee in een verhaal over en achter het nieuws.

#614 - De slag om de App Store

vrijdag 26 juni 2020, 13:47 uur

Apple is lang het lievelingetje van de tech-wereld geweest, maar de laatste tijd is er ook veel kritiek. Zo klagen makers van apps over de App Store van Apple. Ze vinden dat ze veel te veel geld moeten afdragen en te weinig vrijheid hebben. Apple zou zich in de App Store als een 'gangster' opstellen. De Europese Commissie is een onderzoek gestart. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen van de App Store van Apple? Hoe groot zijn de belangen, wie hebben hier het meeste last van en hoe maak je een vuist tegen zo'n groot bedrijf? 

Tech-redacteur van de NOS Nando Kasteleijn en app-ontwikkelaar Mathijs Kadijk van internetbureau Q42 geven in De Dag een inkijkje in wat er zich afspeelt achter dat blauwe icoontje dat op alle iPhones en iPads staat. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1