De Dag
NOS

#1546 - Een klushuis, opknapper of afknapper?

  1. Podcastschevron right
  2. De Dagchevron right
  3. #1546 - Een klushuis, opknapper of afknapper?

wo 13 maart 2024

De prijzen van koopwoningen gaan de komende twee jaar met meer dan zes procent stijgen, voorspelt de Rabobank vandaag.

Een behoorlijk en geschikt huis vinden, binnen het budget, is voor veel woningzoekenden erg lastig. En hoe aantrekkelijk is dan dat koopje, dat leuke huis voor die betaalbare prijs, waar nog wel … alles nog aan moet gebeuren: het klushuis.

Ook bouwmaterialen zijn de afgelopen twee jaar veel duurder geworden en aannemers blijken de hoofdprijs te vragen. Maar dat verbouwen, dat denken veel mensen ook zelf te kunnen. Social media staan vol met enthousiaste zelfklussers.

 

Fleur van der Geer kocht onlangs een opknaphuis en zit nu tussen het puin in Koog aan de Zaan. Eén muurtje slopen kostte d'r afgelopen weekend 8 uur en de offerte van de aannemer die ze onlangs ontving bleek toch even slikken te zijn. In de podcast vertelt ze hoe haar verbouwing verloopt.

Lokke van der Wal is van het Instagram account Droom te Koop, een verzameling unieke opknaphuizen die ze op Funda spot. Ze kent veel verhalen van zelf-klussers. Succesverhalen en mislukkingen.

En huizenmarkt-econoom Stefan Groot van de Rabobank legt uit waarom zo’n klushuis de moeite waard kan zijn. Deze aanpak gaat de woningcrisis niet oplossen, maar alle beetjes helpen.

reageren? Mail dedag@nos.nl

presentatie en montage: Mattijs van de Wiel

redactie: Rosa Juffer