appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

B.V.S.C.

De Nieuws BV presenteert B.V.S.C. (de BNNVARA Sport Combinatie): hét programma dat je bijpraat over het belangrijkste sportnieuws. Met ruimte voor het gesprek van de dag, maar óók voor kleedkamerpraat, kantineroddels én voor de bijzondere verhalen die sport tot de belangrijkste bijzaak van het leven maken. Presentatie: Roelof de Vries, bijgestaan door een dagelijks wisselende sidekick, onder meer Erben Wennemars, Jaike Belfor, Viggo Waas, Marcel van Roosmalen en Dolf Jansen.

Podcast afleveringen

Voor het eerst krijgen de kanosprinters een eigen baan, een vaste trainingsplek op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam-Nesselande. De komende 4 jaar mag de topselectie van deze baan gebruik gaan maken. En: dat is groots, voor de toch wat onderbelichte sport. In BVSC vertelt Selma Konijn, Nederlands Kampioene op de 200 meter sprint, aan Roelof en Jaike over deze heugelijke gebeurtenis.

In de podcast 'Studio Socrates' blikken Jonne Seriese, Daan Sutorius en Jasper Gottlieb terug op iconische voetbalteams van deze eeuw. En dat is hard nodig, vinden zij, want daar is nog te weinig erkenning voor. In BVSC vertelt Jasper Gottlieb over de kersverse podcast aan Wouter en Viggo.

Het zijn nog precies honderd en vier en veertig nachtjes slapen tot de Olympische Spelen in Tokio. Een evenement waarvan we hopen dat het de wereld weer een beetje bij elkaar kan brengen. Dat hoopt de Zuid Koreaanse president Moon Jae-In ook. Vandaag noemde hij de Spelen een mogelijke kans om gesprekken tussen Noord en Zuid Korea te hervatten. Korea deskundige Casper van der Veen praat erover met Roelof en Erben.

Vijf jaar geleden, 25 februari, gooide Mighty Maikel 'de Groene Sloopkogel' van Gerwen een wereldrecord darts. Hij haalde een gemiddelde van 123,4 per beurt. Het wordt lastig om dat fenomenale record ooit te verbreken, vertelt Jacques Nieuwlaat aan Roelof en Dolf.

Waarom krijgt Curaçao een eigen honkbalteam?

woensdag 24 februari 2021, 15:33 uur

Curaçao krijgt zijn eigen honkbalteam, waarom eigenlijk? En wat zijn de gevolgen voor Nederland? Roelof de Vries en Diana Kuip vragen het aan Paddy Roomer, de commercieel directeur van de Curaçaose honkbalbond.

Daarnaast trappen ze het nieuwe wielerseizoen af met Jonne Seriese.

Alles over de nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen

dinsdag 23 februari 2021, 15:22 uur

De nieuwe bolide van Max Verstappen werd vanochtend gepresenteerd en Roelof de Vries en Stef Clement bespreken de nieuwe auto met Joe van Burik en all-round sportman Peter Bonthuis vertelt over zijn laatste project in de sportwereld.

Morgen komt Netflix met een bijna twee uur durende documentaire over de Braziliaanse legende Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé. Hoog tijd dus om eens in het leven van de voetballegende te duiken, en met wie kan dat beter dan met meesterscout Piet de Visser. Over een reis die naar Italië moest en zou gaan en de liefde voor de legendarische speler, vertelt hij alles aan Roelof en Erben.

Over foefjes en vinkjes

donderdag 18 februari 2021, 14:14 uur

Het is een week vol Europees voetbal. En, door alle coronavertraging en het winterweeruitstel, zitten we deze week in nog meer voetbalspektakel met bijvoorbeeld ook een midweekse KNVB-beker en een vriendschappelijke vrouwenvoetbal interlandronde. Hoogste tijd dus voor Wouter Bouwman om Dolf en Roelof te vertellen wat er al is gebeurd, en wat nog te wachten staat.

Roelof de Vries en Jaike Belfor bespreken unieke sportverhalen die terugkomen in de podcast 'Fifteen minutes of Fame', vertelt Jiske Griffioen wat het geheim is achter het succes van Nederlandse rolstoeltennissers en krijg je natuurlijk weer een tip onder het mom van avondklokvermaak.

Op deze plekken schreef Maradona geschiedenis

dinsdag 16 februari 2021, 13:59 uur

Sjoerd Mossou is langs veel plekken gereisd waar Diego Maradona geschiedenis schreef, en die plekken zijn hem altijd bijgebleven. "Ik wilde een soort reis maken door het leven van Maradona", vertelt hij aan Roelof en Viggo. Daarom schreef hij het boek 'Op zoek naar Maradona'.

Het levensverhaal van Tiger Woods

maandag 15 februari 2021, 15:11 uur

Een tweedelige documentaire op HBO volgt het leven van een twee jarige Tiger Woods tot de grote golfer die inmiddels iedereen kent. Was het vroeg duidelijk welk pad hij zou bewandelen en hoe ging hij om met de druk? Ziggo Sport golfcommentator Gerard Louter vertelt aan Roelof en Stef wat ze van de documentaire kunnen verwachten.

Een schaatsscheidsrechter op het hakblok

donderdag 11 februari 2021, 14:36 uur

Nederland is in de ban van ijs. Hier en daar wordt er al voorzichtig op natuurijs gestunteld. Maar echt goed ijs: dat is er in Thialf. Vandaag barst daar het WK Schaatsen los en juryleden zijn daarbij hartstikke belangrijk. Daarom praten Dolf en Roelof met Onno Kloosterboer jurycoördinator van Koninklijke IJsvereniging Thialf.

Wat maakt een voetbalcommentator de beste in zijn vak?

woensdag 10 februari 2021, 14:43 uur

Snelheid, accuraatheid, of restauranttips in het geval van Sierd de Vos: voetbalcommentatoren kun je op allerlei kwaliteiten beoordelen. Maar, waar moet je aan voldoen als je de beste bent? Commentator Wytse van der Goot geeft aan Jaike en Roelof een interactieve masterclass.

Zes bijzondere winterse sportmomenten uit het archief

dinsdag 9 februari 2021, 15:11 uur

Witte velden, dwarrelende neerslag en uiteraard oranje voetballen. Om in de winterse sferen te komen is Wouter Bouwman de archieven ingedoken voor mooie sportmomenten in de sneeuw.

Verder: beschrijft Viggo Waas de sporttranen van toerschaatsers en heeft Susan Krumins een tip voor avondklokvermaak.

Het WK Alpineskiën kon niet beginnen vanwege te veel sneeuw. Het lijkt het begin van een slechte grap, maar helaas is het ook echt waar. Als het mee zit is er licht aan het einde van deze sneeuwtunnel, en gaat het toernooi morgen van start. Wat we kunnen verwachten en welk onderdeel je echt niet kunt missen, dat vertelt Eurosport commentator Rutger de Iongh aan Wouter en Erben.

Q-School met de Stompeetjes

donderdag 4 februari 2021, 14:29 uur

Roelof de Vries en Stef Clement duiken in het darten. Het dartsseizoen is afgelopen weekend weer begonnen en dat betekent ook dat de Q-school er weer aankomt. Eén van de Nederlanders die al eens meedeed aan de Q-school is Co Stompé, net als zijn zoon Co Stompé Junior. Beide schoven aan.

Roelof de Vries en Jaike Belfor vieren alvast het kampioensfeestje van Rangers FC.

Verder: vertelt Marieke Le Duc-Bouwense van Atlantic Dutchesses over hun overwinning en Jaike zorgt voor avondklokvermaak.

Jos van Meeuwen een boek heeft geschreven over de Limburgse voetbaltrainer Géne Gerards, die een grootheid op Kreta werd. Dat boek ligt al jaren klaar op de boekenplank, maar er is geen uitgever die het uit wil geven. In BVSC vragen Diana en Roelof naar het verhaal achter het boek.

Deadline Day bij PEC Zwolle: een kijkje in de keuken

maandag 1 februari 2021, 15:32 uur

Vandaag is de dag waar alle voetballiefhebbers naar uit kijken: Transfer Deadline Day! Een bijzonder stressvolle dag natuurlijk voor de verantwoordelijken voor het kopen en verkopen van spelers. Hoog tijd daarom, om eens te vragen aan de technisch manager van PEC Zwolle hoe dat eraan toegaat. Mike Willems geeft Wouter en Erben een kijkje in de Zwolse keuken.

Welke bokslegendes verdienen een boek?

donderdag 28 januari 2021, 15:10 uur

De enige Nederlandse bokser die ooit tegen Muhammad Ali vocht werd benoemd tot bondsridder én vandaag verschijnt er een biografie over zijn leven: Rudi Lubbers. Welke bokslegendes verdienen nog meer een boek? Wouter Bouwman en Diana Kuip vroegen dat aan Bart Slim.

Waarom was Johan Cruijff zo'n goede leider?

woensdag 27 januari 2021, 15:14 uur

Roelof de Vries en Viggo Waas bespreken de leiderschapskwaliteiten van Johan Cruijff met oud-minister Pieter Winsemius.

Verder: laat Viggo een traan vallen voor voetbaltrainer Adrie Koster en geeft hij een gouden tip om de avondklok door te komen.

De Nederlandse Maya Weug is het nieuwste talent van Ferrari, Joe van Burik schetst een portret van de nieuwe coureur.

Verder: een kijkje achter de schermen bij de City Football Group en Stef Clement zorgt voor Avondklokvermaak.

Het ‘kleine broertje’ van de Elfstedentocht

maandag 25 januari 2021, 14:19 uur

Iedereen kent de Elfstedentocht, maar er wordt vaak vergeten dat we nog zo'n iconische schaatstocht hebben: De Noorder Rondritten. Erben Wennemars en Roelof de Vries praten erover met Harm Kuper, schrijver van het boek “Noorder Rondritten”.

Hoe verziekt is onze karper-viscultuur?

donderdag 21 januari 2021, 14:25 uur

Bas Baks vist op karpers in een gebied waar anderen ook graag vissen. Dat deelde hij op Instagram maar het delen van die plekken blijkt not-done binnen de karper-community. Dolf en Roelof vroegen aan Ed Stoop hoe verziekt die karper-viswereld is.

Waar moet een goed voetbalshirt aan voldoen?

dinsdag 19 januari 2021, 15:16 uur

Waaraan moet een voetbalshirtje voldoen om nou echt een goed voetbalshirt te zijn? Dat zoeken Roelof en Stef uit in BVSC. Stef blijkt daarin meer te weten over het ontwerpen van sportieve shirtjes dan gedacht...

Zeelandse sportverenigingen massaal zonder voorzitter

maandag 18 januari 2021, 14:34 uur

De Zeeuwse krant PZC bericht over alle vacatures bij de sportverenigingen. Het vinden van secretarissen en penningmeesters lukt nog wel. Het is juist de rol van voorzitter die maar moeilijk gevuld wordt. En de voorzitters die er zitten, zitten er vaak al tientallen jaren. Hoe kan dat? Daarover praten Viggo en Roelof met voorzitter van SSV'65 uit Goes, Tim Joosse.

Hoe word je scheidsrechter bij driebanden?

donderdag 14 januari 2021, 14:49 uur

Volgende week woensdag begint in Nistelrode 'The Duke Challenge', een internationale topwedstrijd in het driebanden. Willem Hofman is daarbij aanwezig als arbiter. Hoe is hij scheidsrechter geworden en kunnen Roelof en Dolf dat ook worden? Belangrijke vragen natuurlijk: Hofman heeft de antwoorden.

Is elektrisch racen wel de toekomst?

woensdag 13 januari 2021, 15:03 uur

Hoe gaat het met de elektrische autosport? Nu het Formule E seizoen is uitgesteld door corona, is er genoeg tijd om in de wereld van de elektrische bolides te duiken. Joe van Burik vertelt aan Roelof en Viggo alles wat ze moeten weten over de zoemende racemonsters en geeft antwoord op de belangrijke vraag: is elektrisch racen de toekomst?

Evander Holyfield kondigde zijn comeback in de ring aan. De bokser zegt dat hij in gesprek is met het team van Mike Tyson over een gevecht. De oud rivaal van Holyfield beet in een eerder gevecht een stuk van zijn oor af. Roelof de Vries en Jaike Belfor bespreken de comeback met Bart Slim.

Verdwer: bespreken Roelof en Jaike het vertrek van Abdi Nageeye bij de trainingsgroep van Kipchoge en staan ze stil bij het bijzondere leven van Frans Menno Knoote.

Innovatieve teugels en Strava voor paarden

maandag 11 januari 2021, 15:00 uur

De paardensport staat te trappelen om de innovatieve teugels en de app voor paardrijders. Waar de teugels registreren hoe hard een ruiter trekt, kan de app bijhouden hoe hard een paard rijdt en hoeveel hersteltijd het dier nodig heeft. Zo kan overtraining voorkomen worden. Hoe het allemaal precies werkt, dat vertelt Menke Steenbergen van het tech-bedrijf IPOS aan Erben en Roelof in BVSC.

Roelof de Vries en Stef Clement maken kennis met Lamkel Zé, de man waar België niet over uitgepraat raakt. Verder geeft Bart Slim een boks-college en doet Stef zijn voorspellingen voor het sportjaar 2021.

Kun je te oud zijn voor snooker?

woensdag 6 januari 2021, 14:31 uur

De Britse snookerspeler Ronnie O'Sullivan zegt dat hij overweegt om te stoppen omdat hij 'de jeugd niet meer kan bijhouden'. Kun je überhaupt te oud zijn voor snooker? Roelof de Vries en Jaike Belfor vragen het aan snooker-expert Annet van Riel.

Verder hoor je alles over de podcast 'Showkeepers' en deelt Veester Moorspeller Jaike haar voorspellingen voor het sportjaar 2021.

Na zorgpersoneel en kwetsbare groepen: wie wordt er als volgende groep gevaccineerd? Huub Stammes, directeur van de Nederlandse Judobond vindt het geen gek idee als de topsporters daarna volgen. Aan Diana en Roelof legt hij hij uit waarom.

Fabio Jakobsen is de Sportman van het Jaar

woensdag 23 december 2020, 15:04 uur

Spanning opbouwen bij prijsuitreikingen: het is een vak apart. Wie dat als geen ander kan, is Maarten van der Weijden. In B.V.S.C. maakt hij bekend wie er met de Barbara Eden Award voor Sportman van het Jaar naar huis gaat. En om maar alvast die ongekende spanning weg te nemen: het is Fabio Jakobsen.

Foppe de Haan kiest 'Coach van het jaar 2020'

dinsdag 22 december 2020, 14:50 uur

De Jaap Edens worden dit jaar door corona niet uitgereikt, maar er waren natuurlijk genoeg hoogtepuntjes in dit sportjaar. Daarom reikt B.V.S.C. de Barbara Eden Awards uit. Vandaag vertelt Foppe de Haan aan Roelof en Stef wie ervandoor gaat met de prijs voor Coach van het jaar 2020.

Deze mythes rondom Muhammad Ali kloppen niet!

maandag 21 december 2020, 15:06 uur

Bij 'Float Like A Butterfly Sting Like A Bee' denk je misschien aan Muhammad Ali, maar die leus was niet van hem. Die, en meer mythes rondom de bokslegende, prikt Bart Slim - boks-verhalen-verteller en maker van de podcast 'Boks Ouwe' - voor je door.

Een ode aan de oudste atletiekvereniging van Nederland

donderdag 17 december 2020, 14:46 uur

De125 jaar oude Rotterdamse atletiekvereniging: PAC, spreken Roelof de Vries en Diana Kuip dé sensatie van dit wallball-jaar en de top 3 sporthoogtepunten van afgelopen jaar!

Hoe word je een goede caddie, en wat levert het op?

woensdag 16 december 2020, 14:36 uur

Maarten Bosch, de caddie én steun en toeverlaat van nationale golftrots Joost Luiten, stopt ermee. Roelof de Vries en Jaike Belfor zoeken uit hoe je een goede caddie kunt worden.

Verder deelt Jaike haar favoriete sportmomenten van 2020 en Luc Sarneel geeft een college van sportnummers in de Top 2000.

Deze darters moet je extra goed in de gaten houden dit WK

dinsdag 15 december 2020, 14:53 uur

Roelof de Vries en Viggo Waas blikken vooruit op het WK darts met commentatoren Jacques Nieuwlaat en Frank Vischraper en vertellen je welke darters je extra goed in de gaten moet houden.

Verder een ode aan de tranen van de handbaldames en bespreekt Viggo zijn favoriete sportmomenten van 2020.

Zaterdag gaat er een bijzondere wedstrijd van start: de 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'. Dat is een roeiwedstrijd van 5000 kilometer, van de Canarische eilanden naar de Cariben. Marieke Le Duc – Bouwense doet samen met drie andere Nederlandse vrouwen mee aan die race, als onderdeel van het team Atlantic Dutchesses. Hoe ziet zo'n boot eruit en is het niet heel gevaarlijk? Dat vertelt Marieke aan Roelof en Viggo.

In Engeland hebben acht voormalig rugby-internationals, allemaal jonger dan 45, een rechtszaak tegen de bond aangekondigd. De acht hebben dementie en of hersenschade, en zeggen dat dat komt door het rugby. Yves Kummer, voormalig rugby'er en ook voormalig president van de Europese spelersvakbond, vertelt Roelof en Diana over de rechtszaak en rubybonden.

Morgen neemt een groot aantal profwielrenners het tegen elkaar op vanaf de eigen zolderkamer tijdens het WK Zwift. Dat is een officiële virtuele wielerwedstrijd over een afstand van 50 kilometer. Hoe dat te werk gaat en hoe zo'n virtuele wereld eruit ziet? Dat vertelt deelnemer en tevens de vrouw die meer wereldtitels heeft dan er vingers aan één hand zitten: Kirsten Wild.

Wat gaat er mis bij Arsenal?

maandag 7 december 2020, 15:19 uur

Dit weekend verloor Arsenal de beladen North London Derby van Tottenham Hotspur. Vervelend, maar erger is: het gaat al jaren bergafwaarts met de club waar Bergkamp, Henry en van Persie, nog niet zo lang geleden, furore maakten. Wat gaat er mis? En wat is er in de afgelopen jaren allemaal fout gegaan? Dat vertelt Fox Sports verslaggever en Arsenal-fan Martijn van Zijtveld aan Wouter en Erben.

De zwaarste zeilrace ter wereld

donderdag 3 december 2020, 14:21 uur

Wouter Bouwman en Dolf Jansen vragen zich af wat mensen bezielt die nachtenlang opblijven om Amerikaanse topsport te volgen. Verder: de meest uitdagende zeilrace ter wereld en wat te doen tegen de zwarte monsters die voetbalvelden terroriseren?

Hicham Benhammou is de trainer van Bintang Timur Surabaya, het zaalvoetbalteam van Surabaya. In B.V.S.C. vertelt hij over zijn sterrenstatus in Indonesië en hoe hij daar terecht is gekomen.

Daarnaast bespreken Wouter Bouwman en Jaike Belfor of je zonder een rijke ouder nog wel Formule 1 coureur kunt worden en staan ze stil bij het overlijden van Frank Kramer.

De grootste comeback in de bokssport, zo werd het gevecht van Mike Tyson afgelopen weekend ook wel genoemd. Maar volgens Bart Slim is er een comeback die nog veel spectaculairder is.

Verder brengt Viggo een ode aan de tranen om Diego Maradona en antwoord op de vraag of Joachim Löw nog een prijs gaat binnen halen voor Duitsland.

Roelof de Vries en Erben Wennemars bespreken de eerste turn-podcast van Nederland. Verder: de horror-crash in de Formule 1 en wordt het spandoek van drievoudig Nederlands kampioen sprint Erben Wennemars echt verwijderd uit Thialf?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1