Bureau Buitenland
VPRO

Hoe streng is het Nederlandse migratiebeleid? & Cambodja maakt zich op voor machtsovername

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Hoe streng is het Nederlandse migratiebeleid? & Cambodja maakt zich op voor machtsovername

di 11 juli 2023

En een bijzonder romantisch lied maakt veel los in Turkije.

(00:49) Hoe streng is het Nederlandse migratiebeleid?

De val van het kabinet blijft ook de buitenlandse krantenkoppen bezighouden. En daarbij gaat het vooral over migratie. Want juist de discussie rondom het Nederlandse migratiebeleid bleek een onoverbrugbare horde voor de coalitiepartijen. Hoe verhouden die migratieplannen zich tot Europese buurlanden, en wat zegt de val van het kabinet over Europa’s migratiepolitiek? We vragen het Tesseltje de Lange, hoogleraar Europees migratierecht aan de Radboud Universiteit. 

(12:37) Cambodja maakt zich op voor machtsovername
De Cambodjanen mogen binnenkort naar de stembus. Maar niemand maakt zich enige illusie over wie er gaat winnen: bijna veertig jaar is Hun Sen al onbetwist de premier van het Zuidoost-Aziatische land. Oppositie tegen zijn bewind is nagenoeg onmogelijk. En toch lijken de dagen van de Cambodjaanse leider geteld. Er wordt namelijk stilletjes gewerkt aan een machtsovername. Weliswaar binnen de familie, dat dan weer wel. Collega Abdou Bouzerda sprak met Cambodja-correspondent Kris Janssens. 

(21:14) Uitgelicht: Turkije

In onze rubriek Uitgelicht aandacht voor een bijzonder romantisch lied, dat in Turkije veel losmaakt. Daarover Turkije-kenner en collega Cevahir Varan.

Presentatie: Tim de Wit