Bureau Buitenland
VPRO

Malinese coupplegers willen af van staatsgrepen & Uitzichtloos Venezuela

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Malinese coupplegers willen af van staatsgrepen & Uitzichtloos Venezuela

vr 16 juni 2023

(00:54) Malinese coupplegers willen af van staatsgrepen 

De militaire junta in Mali zegt haar belofte na te willen komen: het West-Afrikaanse land moet uiteindelijk weer een democratische regering krijgen. Zondag mogen de Malinezen alvast over een nieuwe grondwet stemmen. Opmerkelijk detail van de nieuwe constitutie is dat staatsgrepen verboden worden. Brengt het referendum het veelgeplaagde land uit de geweldspiraal? Of spelen de militaire machthebbers een politiek spelletje? We vragen het VRT-journalist Stijn Vercruysse.

(11:13) Uitzichtloos Venezuela 

Venezuela, het stiefkindje van Latijns-Amerika telt weer helemaal mee in de wereld. Twee weken geleden schudde president Nicolas Maduro handen op een regionale top, daarna reisde hij het Midden-Oosten af en deze week ontving hij de president van Iran. Maar met de Venezolanen zelf gaat het minder florissant. Collega Edwin Koopman is net terug uit het land en vertelt erover in de studio. 

(20:04) Uitgelicht: Stad in Oorlog 

De podcast Stad in oorlog: Charkiv een jaar onder vuur van Bureau Buitenland en NPO Radio 1 heeft de Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. We laten daarom een fragment uit onze winnende vierdelige podcast-serie horen.

Presentatie: Tim de Wit