Bureau Buitenland
VPRO

Verzet in Georgië tegen wetsvoorstel & Frontlinie: Aan de rand van de revolutie

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Verzet in Georgië tegen wetsvoorstel & Frontlinie: Aan de rand van de revolutie

wo 8 maart 2023

(00:39) Protesten in Georgië vanwege omstreden wetsvoorstel

In Georgië gaan duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen een wetsvoorstel dat onder meer de persvrijheid zou beperken. Mocht die wet worden aangenomen, dan moeten sommige ngo’s en mediaorganisaties zich registreren als buitenlandse agent. En dat is ook tegen het zere been van de Europese Unie, die zich de komende maanden buigt over een mogelijke kandidaatstatus van Georgië. Een groot deel van de Georgische bevolking smacht naar aansluiting bij de EU, maar de regering lijkt juist naar Rusland te kijken. Daarover Trouw-correspondent Jarron Kamphorst.

(08:50) Frontlinie: Aan de rand van de revolutie

Filmmaker Beri Shalmashi reist voor Frontlinie naar Noord-Irak, vlak bij de grens met Iran. In het bergachtige grensgebied hoort ze uit eerste hand de verhalen van mensen die strijden tegen de onderdrukking van de regering in Iran. Ondanks dat blijven ze geloven in de revolutie. Te gast is Beri Shalmashi.

(21:25) Uitgelicht: Zuid-Korea

Steeds meer Zuid-Koreaanse vrouwen stellen trouwen en het krijgen van kinderen uit, en daar springen streamingplatforms gretig op in met talloze series. Hierover correspondent Ifang Bremer.

Presentatie: Sophie Derkzen.