Bureau Buitenland
VPRO

'Farmgate' in Zuid-Afrika & Kherson na het bevrijdingsfeest

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. 'Farmgate' in Zuid-Afrika & Kherson na het bevrijdingsfeest

ma 5 december 2022

(00:48) Kherson na het bevrijdingsfeest

Vorige maand werd de zuidelijke stad Kherson door het Oekraïense leger bevrijd. Maar na alle euforie van het bevrijdingsfeest zien de bewoners nu de grimmige werkelijkheid weer onder ogen. Zo wordt de stad nog dagelijks beschoten door de Russen, vertelt onze Oekraïne-verslaggever Michiel Driebergen.

(09:45) Brengt 'Farmgate' Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa ten val?

De carrière van de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa hangt aan een zijden draad: vandaag moet hij zich melden bij de partijtop van de ANC vanwege een onderzoek naar mysterieus gestolen geld uit zijn boerderij. Een pijnlijk gegeven, aangezien hij juist aan de macht kwam om Zuid-Afrika te verlossen van de corruptie van zijn beruchte voorganger Jacob Zuma. Hierover voormalig Zuid-Afrika correspondent Bram Vermeulen.

(21:05) Uitgelicht: Turkije

Anna Delvey deed zich jarenlang voor als een rijke Duitse erfgename en werd daarmee een van de bekendste oplichters van New York. Daar is een razendbekende Netflix-serie over gemaakt. Maar er is een Turkse dame, die een nog grotere oplichter blijkt te zijn. Hierover journalist en Turkoloog Zehra Kaya.

Presentatie: Tim de Wit