Bureau Buitenland
VPRO

Activist terug van klimaattop & Onrust bij de Republikeinen

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Activist terug van klimaattop & Onrust bij de Republikeinen

di 15 november 2022

(00:46) Heeft Trump nog wel de juiste papieren?

Vanavond kondigt Donald Trump naar verwachting zijn kandidaatschap voor het presidentschap. Maar waar het er eerder op leek dat niks hem een strobreed in de weg zou leggen, liggen de kaarten nu toch anders geschud. Na het uitblijven van de ‘rode overwinningsgolf’ van de Republikeinen rommelt het binnen de partij. Kan Trump de Republikeinen aan zijn zijde houden? Dat vragen we correspondent Casper Thomas.

(07:54) Klimaatactivist terug uit Sharm-el-Sheikh

De COP 27 is begonnen aan haar tweede en beslissende week. Maar ook deze top dreigt te mislukken, zo waarschuwt organisator Egypte. En dan met name weer voor mensen die het hardst geraakt worden door de klimaatcrisis. En dat terwijl deze top nou juist een slechte naam kreeg door het weren van activisten die zich daarmee bezighouden. West-Papoea activist Raki Ap, ook betrokken bij Extinction Rebellion, is net terug uit Sharm el- Sheikh en blikt met ons terug op zijn week daar.

(21:19) Uitgelicht – Polen – Dore van Duivenbode

Homofobe en racistische leuzen zijn bijna niet te weg te denken van de jaarlijkse onafhanklijkheidsmars in Polen. De film Polish Prayers, te zien op het IDFA, zoomt in op deze jongeren.

Presentatie: Sophie Derkzen