Bureau Buitenland
VPRO

Een opmerkelijke arrestatie in Mexico

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Een opmerkelijke arrestatie in Mexico

wo 24 augustus 2022

De Europese jacht op gas


De gasprijzen bereikten deze week een recordhoogte. Miljoenen mensen in Europa kunnen straks hun gasrekening niet meer betalen. Het Russische Gazprom gooit nog wat extra olie op het vuur door vanaf volgende week de aanvoer via de Nordstream-pijplijn stil te leggen vanwege ‘onderhoud’. EU-lidstaten zijn naarstig op zoek naar gas en zitten elkaar daarbij in de weg. Dat heeft gevolgen voor de onderlinge solidariteit. NRC-journalist Clara van de Wiel over dit Europese gasdossier.


Opmerkelijke arrestatie Mexico


Eindelijk maakt Mexico serieus werk van de verdwijning van 43 studenten in 2014. Een opzienbarende zaak die wereldwijd veel heeft losgemaakt. Acht jaar na de verdwijning is de toenmalige aanklager opgepakt. Is deze arrestatie een politieke stunt of het resultaat van een nieuwe wind die waait bij de Mexicaanse justitie om na jaren van straffeloosheid - eindelijk verantwoordelijken, ook binnen het overheidsapparaat aan te pakken? Dat vragen we aan correspondent Jan Albert Hootsen in Mexico.


Uitgelicht


Wat gebeurt er met alle persoonsgegevens van potentiële kiezers in België die zich laten registreren bij de partij Forza Ninove. Hoofdredacteur van De Morgen, Bart Eeckhout, licht het toe.