Bureau Buitenland
VPRO

Verdeelde Republikeinse Partij & Ontspoort de Griekse rechtsstaat?

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Verdeelde Republikeinse Partij & Ontspoort de Griekse rechtsstaat?

wo 17 april 2024

En de 81-jarige Britse Peggy Fallon gaat nog met alle plezier van de tokkelbaan (en naar haar werk).

(00:49) Plan voor Amerikaanse steun Oekraïne verdeelt Republikeinse Partij

Terwijl het moeizaam loopt aan het front in Oekraïne, wacht Kyiv met smart op een nieuw steunpakket uit Amerika. Maar de onderhandelingen over nieuwe steun aan Oekraïne, en ook Israël, zitten muurvast. Met een nieuw voorstel probeert de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden daar verandering in te brengen. Maar het plan van voorzitter Mike Johnson zorgt voor veel kritiek binnen zijn eigen Republikeinse Partij en kan hem zelfs zijn baan kosten. Correspondent Karlijn van Houwelingen praat ons bij.

(09:24) EUropa Express #4: Ontspoort de Griekse rechtsstaat?

Een jaar na de tragische treinramp in Griekenland zijn er nog steeds veel vragen niet beantwoord en is niemand politiek verantwoordelijk gehouden voor het ongeluk. En dat is niet goed voor het vertrouwen van de Grieken in hun overheid. Nu heeft ook het Europees Parlement haar zorgen uitgesproken over de staat van de Griekse rechtsstaat. Hierover correspondent Bruno Tersago. Wat journalisten hiervan merken, en in hoeverre dit alleen een Grieks probleem is, bespreken we met Free Press Unlimited-onderzoeker Jasmijn de Zeeuw.

(20:44) Buitenland Uitgelicht: Verenigd Koninkrijk

Steeds meer Britse 65-plussers blijven werken. En dat doen ze niet alleen omdat ze zoveel passie hebben voor hun werk, vertelt VK-correspondent Anne Saenen.  

Presentatie: Tim de Wit