appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
Afbeelding

Ben je op zoek naar mooi verteld, grondig en genuanceerd journalistiek speurwerk? Luister dan naar Argos, het wekelijks onderzoeksprogramma van Human en de VPRO. Daarin onthullen we wat de beleidsmakers verborgen willen houden, leggen we maatschappelijke misstanden bloot en vertellen we je urgente, spannende verhalen. Je hoort Argos op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1.

Schijnveiligheid van het huis voor de klokkenluiders

zaterdag 28 september 2013, 10:14 uur

Het ‘Huis voor de klokkenluiders’ moet zorgen dat mensen veilig een misstand kunnen melden, zonder daar zelf disproportionele schade door op te lopen. Mensen bedenken zich wel twee keer de klok te luiden sinds de beelden van Ad Bos in zijn camper op de televisie te zien waren. De Tweede Kamer spreekt eind oktober over het Huis voor de klokkenluiders. Maar is dit werkelijk de manier om klokkenluiders te beschermen en te steunen? Hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp stond klokkenluiders bij als advocaat en zat jarenlang in een klokkenluiderscommissie van de overheid. Hij vindt dat het Huis voor de klokkenluiders valse verwachtingen schept. Ronald van Raak, Tweede Kamerlid voor de SP en een van de initiatiefnemers voor het ‘Huis’ reageert op de kritiek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1