appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Is coronabeleid Bolsonaro crimineel?

AFP
dinsdag 4 mei 2021 | RAD1 | Elisabeth Steinz

De Braziliaanse Senaat doet onderzoek naar het coronabeleid van president Jair Bolsonaro. Kan hij persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden voor de vele coronadoden in Brazilië? 

#832 - Is coronabeleid Bolsonaro crimineel?

In Brazilië begint een parlementair onderzoek naar het coronabeleid van president Bolsonaro. Volgens critici is dat beleid desastreus en mogelijk zelfs crimineel. Zijn tegenstanders verwijten de president dat hij het virus niet serieus neemt en ze houden Bolsonaro en zijn ministers verantwoordelijk voor de meer dan 400-duizend coronadoden in het land.

Correspondent Marc Bessems bezocht een noodhospitaal in een voorstad van  São Paulo waar het de afgelopen maanden een chaos was. Ook daar wordt hardop de vraag gesteld: wie is verantwoordelijk? Hadden er duizenden doden voorkomen kunnen worden? 

In podcast De Dag vertelt Bessems welke concrete voorbeelden er tijdens het onderzoek aan de orde zullen komen en hoe die Bolsonaro en zijn ministers in de problemen kunnen brengen. 

Reageren? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1