Podcast

Podcast De Dag: The American vaccine-dream

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: The American vaccine-dream

President Biden lijkt zijn Amerikaanse vaccin-droom waar te maken: voor alle Amerikanen ligt er nu een vaccin klaar. Maar niet alles gaat goed.

#820 - The American vaccine-dream - De Dag

Vanaf komende week kunnen alle volwassen Amerikanen een afspraak maken om een coronavaccin te laten zetten. Op sommige plekken kan het zelfs zonder afspraak, bijvoorbeeld in de supermarkt. De Amerikaanse vaccinatiecampagne is indrukwekkend: president Biden overtreft keer op keer zijn toch al ambitieuze ambities om zo snel mogelijk zo veel mogelijk Amerikanen in te enten. Hij lijkt zijn Amerikaanse vaccin-droom waar te maken.

NOS-correspondent Lucas Waagmeester vertelt in podcast De Dag hoe Biden dat voor elkaar heeft gekregen. Hij spreekt van een 'logistieke stoomboot' en een 'nationaal gevoel' om gezamenlijk de klus te klaren. En misschien moet er ook een bedankbriefje naar zijn voorganger Donald Trump, die in een vroeg vol op Pfizer en Moderna inzette?

Toch gaat niet alles goed. In sommige gebieden is de vaccinatiebereidheid laag. En sinds vorige maand schieten de besmettingscijfers opeens weer omhoog, vooral onder jongeren. Gaat het wel echt zo goed als het lijkt?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie