appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Hoe Italië de maffia van binnenuit probeert te ontmantelen

EPA
woensdag 14 april 2021 | RAD1 | Anouk Kantelberg

Vandaag staan opnieuw bijna 150 leden van de machtige maffiaorganisatie 'Ndrangheta voor de rechter in een enorme rechtszaak die draait om afpersing, witwassen, drugs- en wapenhandel. Al jaren probeert de Italiaanse justitie door te dringen tot de maffia uit Calabrië. Alles wordt uit de kast gehaald, maar de invloed blijft groot. En de Ndrangheta echt een grote slag toebrengen is lastig.

#818 - Hoe Italië de maffia van binnenuit probeert aan te pakken

Daarom wordt nu de oplossing gezocht in de kern van de 'Ndrangheta: de familieband waar alles om draait. Vrouwen die de maffia achter zich willen laten worden geholpen met een nieuw leven en hun kinderen nemen ze mee. In podcast De Dag vertelt correspondent Mustafa Marghadi over de organisatie die de 'Ndrangheta van binnenuit probeert op te breken. En hij hoorde de verhalen van vrouwen die zelf die moeilijke stap durfden te zetten.

Reageren? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1