appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Week van de Podcast: Kluun recenseert Oorlog in je lichaam

WNL
maandag 26 oktober 2020 | AVROTROS | Luc van den Berg

"Optimistisch is misschien een te groot woord, maar hoopgevend vond ik hem wel." Dat is het gevoel dat schrijver Kluun heeft overgehouden na het beluisteren van de podcast Oorlog in je lichaam.

#151 - Kluun recenseert Oorlog in je lichaam

In Miss Podcast kiest presentator Mischa Blok een bestaande podcast die bij haar hoofdgast past. Aan deze hoofdgast de taak om de betreffende podcast te beluisteren en te recenseren. Voor schrijver Kluun lag de keuze voor de hand: Oorlog in je lichaam.

Trailer Oorlog in je Lichaam

Maker Hans Jaap Melissen is vanuit zijn werk als oorlogsverslaggever gewend om om te gaan met gevaarlijke situaties. Sinds bij zijn eigen vrouw borstkanker is geconstateerd, komt het gevaar opeens heel dichtbij. In de podcast laat hij zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Ook Kluun heeft borstkanker van heel dichtbij meegemaakt en schreef er het boek Komt een vrouw bij de dokter over.

Menselijker

"Herkenbaar", vond Kluun het. "Op heel veel punten. In de podcast wordt gezegd dat borstkanker over twintig jaar te genezen is en dat denk ik ook. Mijn vrouw kreeg in 1999 borstkanker, de slechtst denkbare vorm. Intussen zijn de cijfers voor genezing enorm gestegen." En dat niet alleen, ook de manier van behandelen is veel menselijker geworden. "Tegenwoordig zit er bij de operatie een plastisch chirurg bij. Toen was dat nog niet en zij kon haar hele garderobe weggooien, ze moest haar bh met een panty vullen. Gelukkig is dat allemaal veel beter geworden."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1