appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
STER Advertentie

Podcast thriller 'Wraak': ambitie, macht en #metoo

AVROTROS
woensdag 16 september 2020 | AVROTROS | Charlotte Jansen

De nieuwe korpschef Barbara Schaaf (gespeeld door Rifka Lodeizen) is in doodsangst als het dode lichaam van een vrouw verminkt wordt teruggevonden in het Amsterdamse IJ. Het is het lichaam van Monique Zegers en haar dood blijkt de eerste in een reeks moorden die dagelijks het landelijk nieuws domineert. 

De spannende, achtdelige fictie podcastserie Wraak, verteld door Nazmiye Oral en met stemmen van onder anderen Rifka Lodeizen, Jaap Spijkers, Carine Crutzen, Nasrdin Dchar en Joy Delima, is vanaf nu te beluisteren. 

360 graden vormgegeven

Onder leiding van Barbara, die in de race om haar positie als korpschef haar mannelijke concurrent met een #metoo uitschakelde, hebben de moorden prioriteit bij het Amsterdamse politiekorps. Als ze beseft dat de moorden een wraakactie zijn, komt Barbara voor een onmogelijke keuze te staan. 

#1 - De Map

De podcast Wraak is bedacht en geschreven door Karin van der Meer (Penoza, Nieuwe Buren), de regie is in handen van Hanneke Hendrix (De Kloof, Ik ken iemand die..). De achtdelige podcast is een productie van NPO Radio 1, AVROTROS en Fiction Valley. Wraak is de eerste fictie podcastserie in Nederland die geheel 360 graden (of 8D) is vormgegeven waardoor het lijkt alsof je midden in het verhaal staat. De serie is wekelijks per aflevering of in één keer te beluisteren, waarmee het de audiovariant is van een bingeable tv-serie.

#2 - Over Lijken

Podcast Wraak

De fictie podcast Wraak gaat over een serie moorden in Amsterdam die het dagelijkse nieuws domineren. De nieuwe korpschef Barbara Schaaf gaat de concurrentie aan met haar mannelijke concurrenten. Je luistert Wraak op de website van Radio 1, in Spotify of in Apple Podcasts.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1