appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
STER Advertentie

Voetbalpodcast #100: 'Statement Oranje schudt ons allemaal wakker'

ANP
maandag 22 juni 2020 | NOS | Redactie

In Duitsland, Spanje en Engeland wordt ondertussen weer gevoetbald, maar in Nederland ligt de bal nog stil. Toch is er genoeg te bespreken in de NOS Voetbalpodcast. Arno Vermeulen praat met Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs over de onderwerpen die spelen in de voetbalwereld.

Ook in de voetbalwereld is racisme een veelbesproken onderwerp dus wordt er in de jubileumeditie van de Voetbalpodcast aandacht aan besteed. Volgens Jan Roelfs is het goed dat de problemen groter en breder naar buiten komen. Elshoff hoopt vooral dat het op lange termijn zichtbaar gaat worden.

De spelers van het Nederlands elftal spraken zich uit en dat is volgens Roelfs een diep statement. "Zoiets schudt ons allemaal wakker."

Voetbalkalender

Verder bespreken de mannen de nieuwe voetbalkalender en de aanstelling van Ron Jans. "FC Twente huurt gewoon een brandweerman in om de boel te blussen." Dan hebben ze met Jans een goede volgens Grueter. "Je kan dan maar beter een ervaren brandweerman in huren, ervaring heeft Jans wel."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1