appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Voetbalpodcast #96: 'Luuk de Jong laatste van wie ik dit had verwacht'

NOS
maandag 25 mei 2020 | NOS | Redactie

In aflevering 96 van de NOS Voetbalpodcast spreekt Jeroen Stekelenburg met Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs over Luuk de Jong. De spits van Sevilla lapte samen met een paar teamgenoten de coronaregels aan zijn laars.

Op een foto was te zien hoe De Jong zaterdag samen met drie teamgenoten, hun partners en vrienden een feestje vierde. Het zorgde in Spanje voor de nodige ophef. Op begrip van Jeroen Grueter hoeft De Jong ook niet te rekenen: "Het is echt ongelooflijk dat je zoiets doet, maar het is misschien nog wel ongelofelijker dat er een foto van wordt gemaakt. Als die foto niet naar buiten komt, dan kraait er waarschijnlijk geen haan naar. Als er nou één voetballer is van wie ik zoiets niet verwacht had, is het Luuk de Jong."

"Oliedom", vult Jeroen Elshoff aan. "Uitgerekend op de dag dat de herstart van de Spaanse competitie wordt aangekondigd. We hoeven hem niet aan de schandpaal te nagelen, maar het is wel echt heel dom."

Jan Roelfs heeft wat meer begrip voor de spits van Sevilla: "Ik wil het niet goed praten, maar als ik door Arnhem loop zie ik ook mensen bij elkaar zitten. Ze zaten in de buitenlucht, ik kan me best voorstellen dat ze zich dan wat vrijer voelen."

De Jong toonde zich op Instagram schuldbewust en bood zijn verontschuldigingen aan. Volgens Grueter is die actie vooral voor de bühne, maar Elshoff is dat niet met hem eens. "Dat doet hij echt niet alleen maar om de publieke opinie bij te stellen. Ik denk dat hij ook echt baalt van deze actie."

Gevolgen

De commentatoren zouden het logisch vinden als er gevolgen komen voor de betrokken spelers. "Voetballers hebben een voorbeeldfunctie", zegt Roelfs. "Ze zouden nu moeten zeggen: 'wij nemen de consequenties van deze actie op ons, wie bieden excuses aan en gaan twee weken in quarantaine'." Jeroen Grueter vindt dat het zover helemaal niet had mogen komen: "Je bent topsporter, daar hoort een bepaalde discipline bij. Het is onbestaanbaar dat je zoveel risico neemt, dat kan gewoon niet."

"Het zou mij ook niet verbazen als deze spelers geschorst worden", zegt Elshoff. "Als je hoort dat er 41 mensen zijn overleden door het Champions League duel tussen Liverpool en Atlético Madrid, dat moet je altijd proberen te voorkomen."

De mannen zijn het er over eens dat Luuk de Jong en zijn teamgenoten niet aan de schandpaal hoeven, maar over de strafmaat worden ze het niet eens. "Hij zal het in ieder geval niet nog een keer doen", besluit Elshoff.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1