appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Baan kwijt in een pandemie - vier verhalen

Michel Swart
donderdag 21 mei 2020 | NOS | Elisabeth Steinz

Met alle verontrustende cijfers over de economie en werkloosheid die voorbijkomen zou je bijna vergeten dat achter al die cijfers verhalen schuil gaan. In podcast De Dag de verhalen van vier mensen die door de coronapandemie van de een op de andere dag zonder werk kwamen te zitten - en allemaal op hun eigen manier de moed erin houden.

Rianna Fluttert maakte na bijna 20 jaar bij een zakelijk reisbureau in Driebergen de overstap naar een ander bedrijf. Maar voordat ze zou beginnen werd ze gebeld dat het allemaal niet door kon gaan. 

Pieter Roberts verdient de kost als drag queen Patty Pam Pam, maar optreden zit er niet meer in. Hij probeert nog wat bij te verdienen met de verkoop van zelfgemaakte glittermondkapjes, maar dat zet geen zoden aan de dijk.

Ineke de Wilde organiseert al jaren zakelijke evenementen zoals grote congressen en vlak voor de coronacrisis uitbrak was ze begonnen aan een project voor groepsreizen voor zakelijke klanten. Door corona was het in haar proefperiode al einde verhaal.  

Frans van den Dop kwam ook van de een op de andere dag zonder baan te zitten, maar vond tot zijn grote geluk snel een nieuwe baan. Een baan vinden midden in een pandemie, het kan wel, vertelt hij.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, SpotifyiTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1