appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Podcast De Dag: Verslaggeving in virustijd

Marjolein Hogervorst
vrijdag 10 april 2020 | NOS | Elisabeth Steinz

Hoe vinden mensen hun weg in het woud van informatie en nieuws over de coronacrisis? 

#561 - Verslaggeving in virustijd

Uit onderzoek blijkt dat de behoefte aan nieuws enorm is en dat Nederlanders zich vooral tot 'traditionele' media als kranten, radio en televisie wenden. Kijk- en luistercijfers schieten omhoog en nieuwsorganisaties bedienen hun publiek ook rijkelijk. 

Hoofdredacteur Marcel Gelauff vertelt in podcast De Dag wat dit voor de NOS als nieuwsorganisatie betekent. Er staat meer druk op redacteuren, verslaggevers en presentatoren en hijzelf voelt als hoofdredacteur ook nog meer dan anders een maatschappelijke verantwoordelijkheid.   

Journalistiek staat in Nederland op de lijst van vitale beroepen, maar dat is niet vanzelfsprekend. In veel landen is het voor de pers juist nog moeilijker geworden om hun werk te doen. Leon Willems, directeur van Free Press Unlimited, vertelt over de impact van het virus op de persvrijheid wereldwijd. Maar ook de berichtgeving in eigen land vindt hij beter kunnen. De media hier zijn volgens hem teveel op zichzelf gericht en missen daardoor het grotere verhaal over het virus. 

 

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, SpotifyiTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1