Podcast

Podcast De Dag: Nederlanders in volledige lockdown

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Nederlanders in volledige lockdown

[NOS] Deze week kregen we opnieuw te maken met strengere sociale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

{podcast audio="125565" caption="#549 - Nederlanders in volledige lockdown" }

Niet naar buiten zonder goede reden, geen groepen van meer dan 3 mensen samen en alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Vergaande maatregelen, maar nog geen totale lockdown, zoals in andere landen.

Totale isolatie

In podcast De Dag spreken we met drie Nederlanders die zo'n totale isolatie al eens meemaakten. Wat doet het met je als je voor langere tijd zo ingrijpend beperkt wordt in je bewegingsvrijheid?

Volgens Ellen Vloothuis, al acht weken thuis in China, moet je vooral ritme houden. Roos Oudemans in Spanje probeert dat ook te doen, sinds ze bijna twee weken geleden binnen moest blijven.

Isaac van Aggelen woont in Italië, hield zich al twee weken in thuisquarantaine met af en toe nog een rondje hardlopen, maar mag zich sinds afgelopen zaterdag alleen nog in een straal van 200 meter om zijn huis bewegen. Hij houdt de moed er in door korte vlogs te maken met tips voor Nederlanders.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie