appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Wat ouders zeggen over de zelfdoding van hun kind

ANP
donderdag 16 januari 2020 | NOS | NPO | Redactie

"Ouders waren enerzijds nog verdrietig, boos en in rouw maar hadden anderzijds de behoefte om - voor zover mogelijk - te leren van wat er is gebeurd. Zo rustig en gestructureerd door het verhaal van hun kind lopen, ervoeren ze als heel waardevol en helend, al neemt het nooit het verdriet weg", zegt hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie Arne Popma.

Hij sprak namens een onderzoeksgroep van 113 zelfmoordpreventie met tientallen ouders over de zelfmoord van hun kind. Het is het eerste grote onderzoek naar zelfmoord onder tieners en leverde Popma veel nieuwe inzichten op.

Zo kan er nog flink wat verbeterd worden aan de professionele hulp die tieners krijgen wanneer ze met suïcidale gedachten kampen. In De Dag vertelt hij er over. "Jongeren komen op dit moment te veel kwetsbare momenten tegen waarin het net misgaat."

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1