appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Podcast De Dag: Wat er verandert na de Britse verkiezingen

AFP via NOS
vrijdag 13 december 2019 | NOS | Redactie

"Let's get Brexit done", het is een simpele boodschap waar de Britten massaal voor hebben gekozen. Ja, ook in De Dag praten we na over de monsterzege van premier Boris Johnson. Met correspondent Suse van Kleef en de in Nederland woonachtige Brit Magnus Weightman om precies te zijn. 

Want naast Johnson is er nog een grote winnaar: Nicola Sturgeon van de Schotse partij SNP. Zij is van plan om een onafhankelijkheidsreferendum uit te roepen. "Als dat er komt, zorgen deze verkiezingen voor het opbreken van het Verenigd-Koninkrijk", zegt Van Kleef. 

Weightman wil zijn Britse paspoort niet opgeven en raakt na de Brexit zijn EU-burgerschap kwijt. "Dat is op praktisch, maar ook emotioneel vlak heel moeilijk. Ik voel me straks een tweederangsburger."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1