appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Tegenpolen
STER Advertentie

Podcast De Dag: 'Het wordt in Den Haag één grote teringzooi'

ANP
woensdag 4 december 2019 | NOS | NPO Radio 1 | Redactie

De vreugdevuren komen er niet, maar wat gaat er de komende weken wel gebeuren in Den Haag? Volgens documentairemaker Dirk Jan Roeleven, die voor Andere Tijden optrok met inwoners van het Haagse Laakkwartier, kan de politie de klok gelijk zetten op rellen. Veel rellen. "Een van mijn bronnen in Den Haag formuleert het zo: 'het wordt één grote teringzooi'", vertelt hij in De Dag.

Met Roeleven duiken we de geschiedenis in die voorafging aan de vreugdevuren. Wat in de jaren 50 en 60 begon als onschuldig kerstbomen 'rausen' eindigde in de jaren 80 met keiharde rellen: wijk tegen wijk, politie tegen burger. Roeleven: "Als de politie kwam, dan was dat de kers op de taart."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1