appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Podcast Annet: een vrouw met een bevlogen leven

Sabine van Chapel
zaterdag 23 november 2019 | KRO-NCRV | Astrid Cornelisse

Annet is een vrouw van allemachtig 88. Acteur Bas Keijzer bezoekt haar via vrijwilligerswerk. In deze nieuwe podcast vertelt Bas over zijn ontmoetingen met Annet. 

Bas bezoekt Annet als vrijwilliger, omdat zij eenzaam is en hij iets nobels wilde doen. Het klikte en al snel werd duidelijk dat Annet een bewogen leven achter de rug heeft. "Daar moest ik iets mee doen. Het bleef maar in mijn hoofd zitten. Ik heb mijn ontmoetingen met haar opgeschreven en die in een podcastvorm gegoten." In 30 afleveringen van rond de vier minuten vertelt Bas over eenzaamheid, verdriet, een veranderende wereld en genieten van iedere dag. 

Het begin

Bas zoekt iets om te doen voor de mensen bij hem in de buurt. Om te beginnen meldt hij zich bij de vrijwillige brandweer. Maar of dat nu iets voor hem is. 

Oudjes

De vrijwillige brandweer blijkt niet helemaal te passen bij Bas. Een stoere brandweerman gaat hij dus niet worden. Hij besluit vrijwilligerswerk te mailen of hij oudjes kan gaan bezoeken.

Bas de vrijwilliger

Gelukkig heeft vrijwilligerswerk een 'passend iemand' gevonden voor Bas. Slecht ter been en slechthorend, maar bij de tijd. Een 87 jaar jonge vrouw. Annet.

Podcast Annet

De 30-delige podcast is nu te beluisteren. Elke dinsdag, woensdag en donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Je luistert Podcast Annet via Spotify, iTunes/Apple Podcasts, Pocket Casts, Google Podcasts, en de app en website van NPO Radio 1. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1