appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven
STER Advertentie

Podcast De Dag: 'de machtsstructuur achter #MeToo bestaat nog steeds'

AFP
woensdag 16 oktober 2019 | NOS | NPO Radio 1 | Redactie

Twee jaar geleden raakte de wereld in de ban van #MeToo. Duizenden vrouwen en mannen stonden op om te vertellen over hun ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

#437 - 'De machtsstructuur achter #MeToo bestaat nog steeds'

Inmiddels is er veel veranderd, maar toch blijkt de machtsstructuur achter #MeToo nog steeds te bestaan, vertelt Eelco Bosch van Rosenthal in podcast De Dag. Hij sprak voor Nieuwsuur met Ronan Farrow, die filmproducent Harvey Weinstein ten val heeft gebracht. 

En in Nederland bleek ook een Weinstein rond te lopen, ontdekte journalist Frank Waals; castingdirector Job Gosschalk. Waals schreef een boek over zijn bevindingen en is sceptisch of er iets blijvend is veranderd. "Het is wachten op de dag dat iemand zegt: 'het is een tijdje geleden, dus ik kan mijn boekje weer te buiten gaan."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, SpotifyiTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1