appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Podcast De Dag: deze onderzoeker sprak jarenlang met drugsmaffia in Nederland

anp
vrijdag 4 oktober 2019 | NPO Radio 1 | redactie

"Als ze merken dat ik niks met de politie te maken heb en ook geen journalist ben, dan worden ze open en gaan ze met me praten."

Hoofddocent Damian Zaitch van de Universiteit Utrecht, heeft zich jarenlang beziggehouden met de Nederlandse drugsscene. "Ik had geen probleem om met deze mensen te praten", vertelt hij in podcast De Dag. In de jaren dat hij onderzoek deed heeft hij met veel verschillende betrokkenen gesproken en die bleken lang niet zo verborgen in een soort onderwereld als je misschien zou denken. "Dit zijn mensen die in dezelfde restaurants eten als wij."

In deze podcast duiken we in de cocaïnehandel nadat justitie meer slagkracht heeft geëist om deze te bestrijden.

Hoe komt coke Nederland binnen? Wat gebeurt er als een lading aankomt? Waar gaat het naartoe? En wat is nou een effectieve manier om van de drugscriminaliteit af te komen?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1