appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Avondzuster
STER Advertentie

Podcast De Dag: resistente bacterie verstopte zich in het ziekenhuis-riool

anp
donderdag 19 september 2019 | NPO Radio 1 | redactie

We nemen in deze aflevering van De Dag een kijkje in het riool van het Zaans Medisch Centrum. In 2017 kwam er een mooi nieuw ziekenhuis, met een geavanceerd afvalverwerkingssyteem. Twee jaar later blijkt dit systeem niet alleen slecht te werken, het is zelfs een broedplaats voor multiresistente bacteriën.

We spreken met Rinke van den Brink, NOS-redacteur gezondheidszorg, en je hoort gesprekken met Boris Kanen, internist Zaans MC en infectiepreventie-deskundige Karina Nolte.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1