appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Scripts off Screen: de podcast met onverfilmde verhalen

Foto: Scripts Off Screen
zaterdag 7 september 2019 | KRO-NCRV | redactie NPO Radio 1

De podcast Scripts Off Screen brengt luisterverhalen op basis van filmscenario’s.

Het gaat om onverfilmde scenario’s met de titels Fit to Fly, Mondriaan’s Victory en Bijna Dood. Deze podcast wordt door KRO-NCRV uitgebracht bij NPO Radio 1.

In het eerste verhaal van vijf afleveringen zijn bekende acteurs te horen, onder wie Abbey Hoes, Dragan Bakema en Gijs Scholten van Aschat. Ook Simon Heijmans  - maker van de populaire podcast De Brand in het Landhuis - levert een aandeel. Fit to Fly gaat over een beambte van de marechaussee, die een Romagezin moet terugzenden naar Servië. Schrijver is Saskia Diesing, die in 2014 het drama Nena regisseerde en daar een Gouden Kalf voor won.

Het tweede script heet Mondriaan's Victory en werd geschreven als biografie over de bekende kunstenaar Mondriaan. De cast voor deze vijfdelige podcast bestaat uit onder anderen Maria Goos, Carly Wijs en Ricky Koole. Schrijver Ger Beukenkamp is vooral bekend door politieke drama's als De Kroon, Den Uyl en De affaire Lockheed en Land van Lubbers.

Mondriaan’s Victory brengt het levensverhaal van de hoekige maar tegelijk swingende Piet Mondriaan die met zijn meesterwerk de Victory Boogie Woogie de waarheid achter de materiele wereld zichtbaar wilde maken. Muziek in deze podcast is van Hans Vroomans.

Het derde verhaal in Scripts Off Screen verschijnt eind november. Bijna Dood wordt een psychologische thriller met een paranormaal tintje. Het scenario werd geschreven door Barbara Jurgens, die vorig jaar internationaal succes had met het jeugddrama Vechtmeisje.

Scripts off Screen

Scripts off Screen is eerder uitgezonden in het hoorspelhalfuur, maar is nu als podcast beschikbaar en wordt komende maanden verrijkt met twee extra verhalen die niet worden uitgezonden. Abonneer je nu via iTunes, Stitcher of Google Podcasts. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1