appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

NPO Radio 1 komt met Brexit Podcast

ANP
donderdag 5 september 2019 | EO | RAD1 | Redactie NPO Radio 1

Correspondent Tim de Wit en historicus Arend Jan Boekestijn starten voor NPO Radio 1 Brexit: De Podcast, waarin alle nieuws over de losmaking van de Britten uit de EU op een toegankelijke manier wordt besproken.

"Ik merk aan reacties uit Nederland vaak hoe lastig het Brexit-dossier te volgen is en hoe zeer er behoefte bestaat aan meer context en achtergrond, want voor veel mensen is er geen touw aan vast te knopen", vertelt Tim de Wit.

De podcast wordt uitgebracht door de EO op NPO Radio 1. Boekestijn was jarenlang commentator van Dit is de Dag. Tim de Wit is correspondent voor de NOS en voor Trouw in Londen. Beide heren zullen ook regelmatig gasten uitnodigen in hun podcast.

Kwinkslag

De Wit en Boekestijn hebben een bijzondere relatie: Tim de Wit volgde als student colleges bij Arend Jan Boekestijn aan de Universiteit Utrecht. "Hij is een kleurrijke politieke duider en columnist die regelmatig op NPO Radio 1 is te horen en hij is bijzonder goed op de hoogte van de Brexit-ontwikkelingen", aldus De Wit over Boekestijn.

"Ons doel is om op een toegankelijke toon, met inhoud en lichte kwinkslag houvast te bieden in het ongekend belangrijk maar o-zo ingewikkeld politiek mijnenveld van de Brexit."

Brexit: De Podcast verschijnt eind deze week bij NPO Radio 1 en op de bekende podcastplatforms.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1