appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Podcast De Dag: Dit is het geheime wapen van de Russen

Reuters
dinsdag 27 augustus 2019 | NOS | Redactie

Een ontploffing, vijf doden en stralingsgevaar. Twee weken geleden liep een proef met een nucleair aangedreven kruisraket op een militaire basis in het noordwesten van Rusland desastreus af. 

Over het wapen laten de Russen het liefst zo min mogelijk los. In De Dag bespreken defensiespecialist Peter Wijninga en stralingsdeskundige Lars Roobol wat we wél weten over het wapen en de vrijgekomen straling.

"De Russen vrezen dat ze achterlopen op de VS. Daarom werken ze nu aan iets dat het Amerikaanse luchtverdedigingssysteem kan ontwijken", zegt Wijninga. "Dit wapen kan bizar lang blijven rondvliegen en de VS binnenkomen via het minder goed bewaakte zuiden."

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1