appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De Ongelooflijke Podcast met ex-terrorist Jason Walters: 'Ik zei tegen de politie: schiet maar'

ANP
zondag 18 augustus 2019 | EO | David Boogerd

Toen het arrestatieteam kwam om Jason Walters te arresteren, dacht hij dat zijn tijd was gekomen: "Op een gegeven moment stak ik mijn hoofd uit het raam en daagde de politie uit om op ons te schieten. Ik wist: als ik nu sterf ga ik naar het paradijs". In De Ongelooflijke Podcast geeft Walters een fascinerend inkijkje in de denkwijze van een terrorist en praat hij over islam, christendom, God en deradicalisering.

Hofstadgroep

In gesprek met presentator David Boogerd vertelt Walters hoe zich op zijn twaalfde bekeerde tot de islam, radicaliseerde en lid werd van de Hofstadgroep: "Toen ik me verdiepte in de bronteksten van de islam, ontdekte ik dat de extremisten een betere lezing van de teksten hadden dan de gematigden. En in De Hofstadgroep namen we de religie serieus, we spraken er veel over." 

Omwenteling

In 2004 werd Walters veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, bij de arrestatie gooide hij een handgranaat en raakten meerdere agenten gewond. In de gevangenis maakte hij een bijzondere omwenteling door, stortte zich in de studieboeken en ontwikkelde een passie voor filosofie. "Wat we radicalisering noemen is ook een vorm van de-islamiseren, ik raakte mijn islamitische geloof kwijt."

De Ongelooflijke Podcast

De Ongelooflijke Podcast is een podcast van de Evangelische Omroep. Journalist David Boogerd en Theoloog Des Vaderlands Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. Een boeiende podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Eens in de twee weken verschijnt op vrijdag een nieuwe aflevering. 

Abonneer je op De Ongelooflijke Podcast en mis geen enkele aflevering. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website, app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1