appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Zette de Spaanse wielrenner Fuente zijn eigen dood in scene?

VPRO
dinsdag 16 juli 2019 | VPRO | Redactie Podcasts Twitter

In 1996 overleed de wielrenner José Manuel Fuente. Zijn niertransplantatie liep verkeerd af. Althans, dat stond op de overlijdensakte van de Spanjaard met de bijnaam El Tarangu.

Maar: zeven jaar na zijn overlijden zat de Vlaamse renner Lucien van Impe tegenover zijn oude rivaal, ze aten mosselen met frietjes, ze bespraken gebeurtenissen uit het verleden, ze lachten. De man tegenover hem claimde El Tarangu te zijn. Was de man echt wie hij zei dat hij was?

El Tarangu - Aflevering 2:

In de nieuwe podcastserie van Audiocollectief Schik worden antwoorden gezocht bij de mysterieuze dood van de wielerheld Fuente. Heeft hij zichzelf als een goochelaar in tweeën gezaagd en is hij vervolgens toch levend uit de kist gestapt?

Over de hele wereld vind je verhalen van mensen die hun eigen dood in scene zette. Dit gebeurt vaker dan je denkt.

Zou het mogelijk kunnen zijn dat hij zijn eigen dood in scene heeft gezet? Pleegde hij 'pseudocide'? Of is er iets anders aan de hand? Het is een onwaarschijnlijk verhaal. Dus wie liegt er? En vooral: waarom?

Aflevering 1 nog niet gehoord? Luister 'm dan snel!

Abonneer je op de podcast!

Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering. Abonneer je op El Tarangu via Apple PodcastsStitcher of de RSS-feed en zorg dat je geen afleveringen mist.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1