Podcast
AVROTROS

Deze podcasts moet je echt luisteren

foto: Mischa Blokfoto: Mischa Blok
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze podcasts moet je echt luisteren

VINK, dé Podcastgids van Nederland, neemt je aan de hand door podcast-makend Nederland. Radiorecensent Vincent Bijlo, Volkskrant-recensent Stan Putman en NPO Radio 1-presentator Mischa Blok struinen door het alsmaar groeiende podcast-aanbod. Op zoek naar parels, podcasts die je gehoord móet hebben!

Deze keer bespreekt het drietal 'De Politie Podcast', 'Van Gogh Belicht: De brieven', 'Radio Bahamontes' en 'Frankie'. Ferry de Groot, bekend van 'De Dik Voormekaar Show' geeft zijn ultieme podcast-tip en De Podcastpersiflage is 'De Fietstassenmoord'. Benieuwd? Klik en luister!

{podcast audio="104337" caption="#8 Politie Podcast - Van Gogh belicht: de brieven - Radio Bahamontes - Frankie" }

Politie Podcast

In deze podcast - gemaakt door Politie Nederland - krijg je als luisteraar een kijkje achter de schermen van de politie. Persoonlijke verhalen van politieagenten, uitleg over hun aanpak bij incidenten. VINK luisterde naar aflevering 13: 'Het heftige verhaal van motoragent Tim' en aflevering 14: 'Politiepraat: een kroket en een hele boze kerel'. Klinkt deze podcast als een marketinginstrument van de politie of zijn het écht boeiende verhalen?

Van Gogh Belicht: De brieven

Nederlandse schrijvers, acteurs en muzikanten lezen voor uit de beroemde brieven van Vincent van Gogh, meestal geadresseerd aan zijn broer. Vervolgens vertellen ze wat hen persoonlijk raakt. Lukt het de makers van deze podcast om de brieven tot leven te wekken? Hoe openhartig zijn de geïnterviewden? VINK beluisterde de afleveringen met Kees van Kooten en Loes Luca.

Radio Bahamontes

Dit is de podcast van het koersmagazine Bahamontes. Gemaakt door de Vlaamse Radio 1-verslaggever Ward Bogaert, door de redactie van de Stichting Verhalende Journalistiek verkozen tot 'Meesterverteller 2018'. In 'Radio Bahamontes' gaat hij op zoek naar de kleurrijke verhalen achter de wielerkoers, maar zijn deze verhalen net zo smakelijk voor de niet-wielrenliefhebbers?

Frankie

Tot slot een opvallende podcast in het huidige aanbod: een podcast van NPO Zapp en EO voor en door pubers die anoniem vertellen over wat hen bezighoudt. Anoniem, dus ze heten allemaal Frankie. Hoe was het VINK-panel als puber en herkennen zij zich met terugwerkende kracht in deze verhalen?

Het VINK-panel bespreekt Nederlandstalige podcasts en legt deze langs de VINK-meetlat. Het VINK-panel bestaat uit: NPO Radio 1-presentator Mischa Blok, radiorecensent Vincent Bijlo en Volkskrant-recensent Stan Putman. Luister op de NPO Radio 1 website, app, of je favoriete podcast app. Wil je zelf VINK luistertips geven? Mail dan naar vink@avrotros.nl

{podcast audio="103130" caption="#7 Van Twee Kanten - Leven met de maffia - In de auto met" }
{podcast audio="102209" caption="#6 De Blankenberge Tapes - Met nerds om tafel - 100% inspiratie " }
{podcast audio="99638" caption="#5 Binnen de Muren - Waarom? Daarom! - Podplanten" }
Ster advertentie
Ster advertentie