appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcasts NPO Radio 1 De Brand in het Landhuis en De Krokante Leesmap in de prijzen

Foto: NPO Radio 1
vrijdag 7 juni 2019 | BNNVARA | NTR | NPO Radio 1

De Brand in het Landhuis is uitgeroepen tot de beste podcast van 2019.

De populaire podcast van NTR en NPO Radio 1 viel deze eer te beurt bij de Dutch Podcast Awards die donderdagavond zijn uitgereikt in Amsterdam.

Digibeet oom

"Het meeslepende verhaal en de manier waarop Simon Heijmans dat vertelt, laat je als luisteraar niet los. Je wordt meegezogen in een bijzonder, waargebeurd verhaal, waarbij elke aflevering een cliffhanger bevat", aldus juryvoorzitter Michiel Veenstra. In De Brand in het Landhuis onderneemt maker Simon Heijmans een zoektocht naar verdwenen geld en schilderijen bij een afgebrand landhuis in het Brabantse Vught. Zijn pakkende vertelkunst leveren hem veel waardering op en talloze luisteraars. De podcast telt inmiddels bijna 900.000 beluisteringen. "Dit is een titel die overal ter sprake komt buiten de bubbel van podcastmakers, dus ook bij de bakker en de digibeet oom."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krokante Leesmap

Er vielen drie podcasts van de publieke omroep in de prijzen, behalve De Brand in het Landhuis ook De Krokante Leesmap (BNNVARA / NPO Radio 1) in de categorie Media & Opinie en Rauw (KRO-NCRV / NPO Radio 2) van Ruud de Wild in de categorie Kunst, Cultuur en Muziek. De Brand in het Landhuis (NTR / NPO Radio 1) won ook de eerste prijs in de categorie Verhalende Podcast.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

Jurre Bosman, NPO Directeur Audio, is trots op het resultaat: "Wij willen als publieke omroep onze luisteraars zo goed mogelijk bedienen met audio. Naast de radiozenders doen we dat tegenwoordig ook met podcasts. De bekroning van drie van onze podcasts toont aan dat we daarmee op de goede weg zijn. De omroepen en makers komen met steeds meer kwalitatieve en innovatieve podcastideeën, die steeds beter hun weg vinden naar de luisteraar: in de maand mei werden de NPO-podcasts 4,2 miljoen keer afgespeeld.”

De Dutch Podcast Awards werden voor het tweede jaar uitgereikt. De prijs is een initiatief van radiozender BNR. Bijna 19.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit op genomineerde titels. Naast stemmen van publiek, telde ook het oordeel van een vakjury mee. Lamyea Aharouay, die voor NRC de podcast Haagse Zaken presenteert, sleepte de award in de wacht voor de beste podcast-host van het jaar.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1