appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dennis Schouten gelooft niet in één ware liefde

ANP
donderdag 6 juni 2019 | AVROTROS | Mischa Blok Twitter

Natuurlijk weet hij dat hij niet gemakkelijk is. Zoveel zelfkennis heeft hij wel. En áls hij dan zo’n bui heeft, dan kun je hem beter gewoon even met rust laten. 

Relaties hield hij nooit lang vol, hooguit twee of drie maanden. "Als een relatie meerdere keren na korte tijd strandt, dan moet je op een gegeven moment wel de conclusie trekken dat het aan jezelf ligt. Het moet altijd op mijn manier en als dat niet kan, dan word ik lastig. Lastiger dan ik al ben."

Een relatie beginnen, terwijl je diegene eigenlijk niet leuk genoeg vindt. Of je teveel door iemands schoonheid laten verblinden. Die fouten heeft hij in het verleden een paar keer gemaakt. Met Laura is dat anders. Ze hebben elkaar via Tinder ontmoet en zijn inmiddels vijf maanden samen. Ze is prachtig, van binnen én van buiten. En hij verheugt zich altijd op hun volgende ontmoeting. 

Voorzichtig met nieuwe contacten

Vertrouwen hebben, dat is wel een ding. "Ik denk dat ik mijzelf bescherm om me aan iemand te hechten, omdat ik bang ben dat diegene me laat vallen. Ik ben dan ook heel voorzichtig met nieuwe contacten. Alle vrienden die ik heb, die heb ik al zeven jaar. Dat is ook wel mijn angst bij Laura, al bij een kleine ruzie ben ik bang dat ze bij me weggaat."

Hij hoeft niet heel diep te graven om erachter te komen waar die voorzichtige houding vandaan komt. "Ik spreek mijn moeder al zeven jaar niet meer. Het heeft me veel pijn gedaan dat iemand mij op zo’n ellendige manier heeft opgevoed."

Sprookje

Eén ware liefde? Nee, daar gelooft hij niet in. "Mijn vriendin zou het heel mooi vinden als ik zou zeggen van wel. Als die relatie strandt, zou ik er kapot van zijn, maar ik denk wel dat er in Nederland meerdere vrouwen rondlopen waarmee ik het heel goed zou kunnen hebben. Een ware liefde die rondloopt en die toevallig in dezelfde provincie woont, dat vind ik een sprookje."

Liefdeslessen

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar! Luister naar andere Liefdeslessen in je favoriete podcast-app of op www.nporadio1.nl/podcasts/liefdeslessen Of klik hieronder!

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1