Podcast

Podcast De Dag: Moet de Mount Everest exclusiever worden?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Moet de Mount Everest exclusiever worden?

File naar de top, overleden klimmers en tonnen aan afval. Sinds de file op de Mount Everest vorige week is de discussie over de omgang met 'het dak van de wereld' losgebarsten.

Met bergbeklimmers Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw op de top, en Frits Vrijlandt, voorzitter van de internationale bergsportfederatie, bespreken we hoe het zo ver heeft kunnen komen. "Dit heeft niks meer te maken met de oorspronkelijke bergsport."

{podcast audio="100692" caption="De Dag #338: Moet de Mount Everest exclusiever worden?" }

Je kan het behalen van de top 'kopen', door meer sherpa's in te zetten, extra zuurstof te nemen en gebruik te maken van luxe in het basiskamp. Ook zorgt de absolute wil om de top te behalen tot onnodige ongevallen: "De beste klimmers hebben het karakter om vlak voor de top om te keren".

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie