appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Leven met de maffia #4: De omertà is heilig

Sanne de Boer
maandag 27 mei 2019 | KRO-NCRV | KRO-NCRV

Uit een groot aantal politieonderzoeken blijkt dat de 'Ndrangheta een probleem vormt in ons land. Maar hoe groot en hoe gevaarlijk is dat probleem nu werkelijk?

 

De belangrijkste ongeschreven regel van de maffia is: er wordt niet uit de school geklapt. De omertà is heilig. Maar wat betekent dat voor journalisten die onderzoek doen naar de maffia? Hoeveel gevaar loop je als journalist? En hoe zit het met spijtoptanten die met informatie naar de politie stappen? 

Sanne en Gabriella ontdekken bij het graf van een jonge Calabrese vrouw hoe gruwelijk iemand wordt gestraft die over de criminele activiteiten van de 'Ndrangheta spreekt. Ook haar trieste verhaal blijkt aan Nederland gelinkt.

Morgen de laatste aflevering

Dinsdag 28 mei verschijnt de laatste aflevering van Leven met de maffia. Die aflevering en de rest van de serie kan je luisteren via de NPO Radio 1 website, NPO Radio 1 app, iTunes/Apple PodcastsGoogle Podcasts, Stitcher en Pocket Casts.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1