appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Drie nieuwe tips in VINK, dé podcastgids van Nederland!

NPO Radio 1
vrijdag 26 april 2019 | AVROTROS | Redactie Twitter

Heb je de Brand in het Landhuis uit en ben je in een zwart gat beland omdat je niet weet welke podcast je nu moet gaan luisteren? Of luister je braaf naar je vaste podcasts en smacht je eens een keer naar luistertips buiten je comfort zone? Gelukkig zijn wij er: VINK, dé podcastgids van Nederland! 

Radiorecensent Vincent Bijlo, Volkskrant-recensent Stan Putman en NPO Radio 1-presentator Mischa Blok struinen door het alsmaar groeiende podcast-aanbod. Op zoek naar parels, podcasts die je gehoord moet hebben! In deze derde aflevering van VINK bespreken ze drie Nederlandstalige podcasts. 

De Bourgondiërs

In deze podcast neemt Bart Van Loo de luisteraar op sleeptouw door de middeleeuwen: een reis langs brandstapels, banketten, de pest, riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede en de schilderijen van Jan van Eyck. Bart van Loo, francofiel, zou je kunnen kennen van zijn hartstochtelijke manier van vertellen over chansons bij DWDD. Nu vertelt hij het ontstaansverhaal van de Nederlanden. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding. Slaagt hij erin om ons mee te nemen naar lang vervlogen tijden? 

Kick-off met Valentijn Driessen

Valentijn Driessen is chef voetbal van de Telegraaf en schuift regelmatig aan bij Voetbal Inside. In deze podcast wordt het afgelopen Eredivisieweekend uitvoerig besproken. Met "pittige stellingen, het laatste clubnieuws en antwoord op ingezonden vragen van luisteraars." Wat is de houdbaarheid van zo’n voetbalpodcast?

30 Minuten Rauw door Ruud de Wild

In deze podcast, die sinds april 2018 bestaat, interviewt Ruud de Wild verschillende bekende Nederlanders. Gedurende 30 minuten, de kookwekker tikt op de achtergrond. Rauwe en ongecensureerde gesprekken, belooft de podcast. Levert dit ook echt openhartige en interessante gesprekken op? 

Verder blijkt Vincent een heel plezant Vlaams accent in huis te hebben, Mischa doet een dappere poging om een stukje Matthäus te zingen en VINK wordt zelf ook gerecenseerd. Ongevraagd. Door de moeder van Stan. 

Het VINK-panel bespreekt Nederlandstalige podcasts en legt deze langs de VINK-meetlat. Het VINK-panel bestaat uit: NPO Radio 1-presentator Mischa Blok, radiorecensent Vincent Bijlo en Volkskrant-recensent Stan Putman. Luister op de NPO Radio 1 website, app, of je favoriete podcast app. Wil je zelf VINK luistertips geven? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1