appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Marcel van Roosmalen: ‘Ik was echt een beetje bang voor Eva’

Liefdeslessen
donderdag 2 mei 2019 | AVROTROS | Redactie Twitter

Hij ondergaat liever een wortelkanaalbehandeling dan dat hij over zijn eigen liefdesleven wordt geïnterviewd. Pathetisch vindt hij het, als bekende Nederlanders openlijk over hun liefdesleven praten. Toch is dat precies wat hij nu doet, in de podcast Liefdeslessen. ‘Wat gaat dit de verkeerde kant op zeg, dit hele kut-interview!’

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het verleden ging zijn ene relatie vloeiend over in de andere. Maar er was altijd iets mis. En dan toch jarenlang doorgaan met zo’n relatie. Uit gemakzucht. Uit angst om alleen te blijven. Maar met Eva is alles anders. "Dit is de eerste keer dat ik denk: dit is de juiste."

Hij ontmoette Eva bij het kopieerapparaat op de redactie van HP de Tijd. Een beetje bang was hij voor haar, want hij kende dit soort vrouwen heus wel. Knap, zelfverzekerd, harde lach en grote mond: "Ik dacht die kan mij in twee woorden helemaal kapotmaken." Het tegendeel bleek waar.

Ze trokken naar elkaar toe, draaiden om elkaar heen en Marcel probeerde haar op zijn manier te imponeren. "Dan liet ik haar stukjes van me lezen, echt heel pathetisch allemaal. Als ze bij mij op bezoek kwam, dan ging ik de hele tijd muziek draaien en wijn drinken. Ook deed ik de gordijnen dicht, want ik dacht ‘dan blijft ze langer zitten, dan heeft ze niet door dat het alweer dag wordt."

Quinoa en bloemkoolrijst

Ze gingen in die beginperiode samen op vakantie naar Miami. "Ze was echt gek op mij, want we gingen naar The Waffle House en toen wilde ze de ene na de andere waffle en we konden ook niet genoeg sigaretten roken, wat daarna al snel verboden werd voor mij en nu eten we alleen nog maar quinoa en bloemkoolrijst."

Genieten

Hij is niet het type dat zijn relatie regelmatig evalueert. Of uitgebreid gaat stilstaan bij de liefdeslessen die hij tot nu toe heeft geleerd. Na lang graven komt er dan toch een les: verhuis niet te snel naar een dorp. Wat is dan te snel? "Het is altijd te snel, je moet gewoon nooit naar een dorp verhuizen." Daarnaast is er het dagelijkse besef dat het een wonder is dat hij samen met Eva is. "Je moet het niet gewoon gaan vinden dat je nu twee kinderen hebt en samen in een huis woont. Dan ga ik weer hard aan het werk en dan denk ik wel eens ‘ik moet eigenlijk thuis gaan zitten genieten, maar ja zo zit ik ook niet in elkaar."

Liefdeslessen

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar! Luister naar andere Liefdeslessen in je favoriete podcast-app of op www.nporadio1.nl/podcasts/liefdeslessen Of klik hieronder!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1