appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

Bart Chabot in podcast Ik was Jou: 'Ik ben gered door de rock-'n-roll'

Owen Schumacher
maandag 15 april 2019 | Omroep MAX | Redactie Omroep MAX

In de vierde aflevering van de MAX-podcast Ik was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij schrijver en dichter Bart Chabot. Schumacher heeft Bart Chabot op verschillende manieren geïmiteerd. Natuurlijk in Kopspijkers en Koefnoen, maar ook in de theatervoorstelling Chez Brood die door Chabot is geschreven.

#4 Owen Schumacher ontmoet Bart Chabot

Chabot: "Tijdens een jubileum van André van Duin zaten we toevallig naast elkaar en het viel mijn vrouw meteen op hoeveel we op elkaar lijken. We zijn allebei in het normale leven introvert maar als we op het podium of voor de camera staan gaan we 'aan'." Schumacher kreeg van Chabot wel duidelijke instructies om hem op het toneel te spelen. "Het mocht niet zoals in Koefnoen een karikatuur worden. Jij moest mij als mens spelen en niet als een typetje."

Bart Chabot heeft tientallen boeken en dichtbundels geschreven maar is voor het grote publiek bekend door zijn talloze optredens in talkshows en spelprogramma’s. De roem die hij kreeg door televisie had ook een keerzijde. "Bekendheid breekt je professioneel af. Door de critici werd mijn literaire werk ineens niet meer serieus genomen. Dat veranderde met de boeken die hij schreef over zijn vriend Herman Brood."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanwege zijn gezondheid is Chabot de laatste jaren veel minder op televisie te zien. Hij wil nu vooral schrijven. Zo is hij bezig met een roman over zijn jeugd. "Ik zag eerst helemaal niks in dat idee want ik had een hele slechte band met mijn ouders. Ik heb mijn vader en moeder ruim 20 jaar niet gezien. Ik ben tijdens mijn jeugd een paar keer overleden en mensen als Herman Brood, Jules Deelder en Anton Corbijn hebben me aan de hand genomen. Ik ben gered door de rock-'n-roll."

Ik was Jou met Owen Schumacher

In de Omroep MAX / NPO Radio 1-podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft 'geleend' toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte.

De podcast Ik was Jou is te downloaden en / of te beluisteren op de NPO Radio 1-site en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1