Podcast
NTRVPRO

De Jongensclub #3: Rayan scoort punten

foto: Emmie Kollaufoto: Emmie Kollau
  1. Nieuwschevron right
  2. De Jongensclub #3: Rayan scoort punten

Van Marokkaanse jongens uit een achterstandswijk wordt wat gevonden. Maar wat vinden ze zelf eigenlijk? Documentairemaker Emmie Kollau maak geen radio over hen, maar mét hen. In aflevering drie van De Jongensclub steelt Rayan de show als presentator. Hij vertelt hoe je punten moet scoren voor Allah.

De Jongensclub, een groepje jongens van tussen de 8 en 12 jaar, komt wekelijks samen in een buurthuis in Amsterdam-West onder leiding van jongerencoach Meester Jonathan.

De buurt, islam en discriminatie

In de afgelopen weken oefenden ze samen met Kollau op het maken van reportages en het doen van interviews. Nu is het tijd voor de opnames van een echte talkshow, met onderwerpen die de jongens zelf belangrijk vinden: de buurt, islam en discriminatie.

Zakaria neemt zijn taak als opnameleider meer dan serieus en Rayan blijkt als presentator een kei in doorvragen. Maar de nieuwe Matthijs van Nieuwkerk wil hij niet worden, nee, liever wordt hij profvoetballer. En scoren doet hij niet alleen op het veld, maar ook voor Allah. Dan start de show. "Wij vonden het ook belangrijk om over discriminatie te praten. Onze gasten zijn Hutman, Ibrahim en Zacharia." Luister wat De Jongensclub te vertellen heeft.

'Het is bijvoorbeeld niet leuk als jij tegen een bruine jongen zegt: 'We gaan jou wit spuiten.'"

Wil je de hele Jongensclubshow horen? Ga dan naar de website van Radio Doc.

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van Radio 1. Met iedere zondagavond om 21.00 uur een kort en een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Volg Radio Doc op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie